Καθαρισμός WordPress από ιούς

Αρχική 5 Καθαρισμός WordPress από ιούς

Το WordPress ως ανοιχτό λογισμικό απαιτεί συχνή φροντίδα, τακτικά updates και επαυξημένα μέτρα προστασίας. Αυτά εφαρμόζονται σε επίπεδο δικτύωσης, σε επίπεδο server αλλά και συνολικής WordPress εγκατάστασης.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο τελευταία να επικοινωνούν μαζί μας εταιρείες που έχουν προβλήματα με το WordPress site τους και απαιτείται καθαρισμός από ιούς.

Τα συνήθη συμπτώματα ενός προσβεβλημένου από ιούς WordPress site είναι:

 • είναι πολύ αργό, 
 • προκαλεί τεράστιο traffic, 
 • έχει χιλιάδες σχόλια, 
 • παρουσιάζει προβλήματα στις φόρμες επικοινωνίας,
 • είναι ασταθές και δεν ανταποκρίνεται σε εντολές και ρυθμίσεις
 • συνήθως μπαίνει σε κατάσταση suspended το κύριο email που δηλώθηκε στο site λόγω spam αποστολών

Τα παραπάνω στην συντριπτική πλειοψηφία υποδηλώνουν ότι πρόκειται για site που έχουν προσβληθεί από κάποιο malware. Προφανώς έχει βρει κάποιο κενό ασφάλειας και έχει τροποποιήσει αρχεία του WordPress για να εκτελείται και να διασπείρεται. Στις περιπτώσεις των WooCommerce eshop υπάρχει επιπλέον κίνδυνος αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων πελατών και μελών.

Πρόσφατα πολλά εταιρικά WordPress site έχουν αφεθεί λόγω συγκυριών με αποτέλεσμα να φτάνουν σε εμάς όταν έχουν δεχτεί ήδη cyber attack και το πρόβλημα σε αυτά έχει ήδη εκδηλωθεί. Με την μεταφορά του site σε δική μας υποδομή γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης. Τα εξειδικευμένα extenctions & plugin ασφάλειας και antivirus που χρησιμοποιούμε εντοπίζουν επακριβώς κάθε πρόβλημα και προχωρούμε άμεσα σε καθαρισμό και αποκατάσταση αρχείων και βάσης δεδομένων. Στην συνέχεια ειδικό λογισμικό παρακολουθεί κάθε εγκατάσταση WordPress και ειδοποιεί για την κατάσταση κάθε site.

Ένα site που έχει ιό είναι δυσφήμιση

Τι θα σκεφτόταν για το domain name και την επιχείρηση σας ένας επισκέπτης αν λάμβανε ειδοποίηση ασφάλειας (από τον browser και το τοπικό antivirus) που να αναφέρει ότι το εταιρικό site σας δεν είναι ασφαλές και μεταδίδει ιούς;

Πιστεύετε ότι αυτός ο χρήστης θα έμενε σε αυτό το site έστω και για ένα λεπτό; Θα ξαναέμπαινε ποτέ στο site σας μελλοντικά; Είναι αυτονόητο σε μια τέτοια περίπτωση ότι η ζημιά στο κύρος της εταιρείας θα ήταν δύσκολα αναστρέψιμη (αν δεν ήταν ανεπανόρθωτη).

Στην IPS έχουμε τον τρόπο να σας βγάλουμε από αυτή την δύσκολη θέση το συντομότερο δυνατόν.

Ένα υπό κατάρρευση site δεν είναι αποδοτικό

Ένα site που έχει προσβληθεί από ιούς είναι ασταθές. Αν δεν γίνουν εργασίες αποκατάστασης αργά ή γρήγορα θα διακόψει την λειτουργία του αλλά και τις διαδικτυακές πωλήσεις σας.

Αν γίνει άμεσα ο εντοπισμός και η αποκατάσταση των δομικών αρχείων και της βάσης του WordPress: 

 • θα μείνουν ακέραια τα περιεχόμενα του site, 
 • θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο και φυσικά 
 • δεν θα χρειαστεί να δαπανήσετε εκ νέου ένα σεβαστό ποσό για να κατασκευαστούν όλα από την αρχή, χάνοντας έτσι την πολύτιμη κατάταξη που είχατε έως τώρα στο Google και έφερνε επισκεψιμότητα και υποψήφιους πελάτες.

Μπορούμε να αποτελέσουμε τους πολύτιμους συνεργάτες που θα επιβλέπουν, θα εφαρμόζουν τις σωστές ρυθμίσεις και θα φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του site σας.

Στην IPS μπορούμε να αξιολογήσουμε δωρεάν την κατάσταση του WordPress site σας ή του WooCommerce eshop σας και να προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις: 

 • πλήρους αποκατάστασης, 
 • ενίσχυσης της ασφάλειας, 
 • φιλοξενίας σε ταχύτατους servers και 
 • τεχνικής υποστήριξης, ακόμα και σε 365/24 ωράριο με τεχνικό επιφυλακής. 

Απογειώστε το site σας μαζί μας! Καλέστε μας σήμερα κιόλας στο 231 231 5319 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας μας.