Κατασκευή ιστοσελίδων WordPress

Κατασκευή ιστοσελίδων WordPress

Αρχική 5 Υπηρεσίες 5 Κατασκευή ιστοσελίδων WordPress

Η κατασκευή ιστοσελίδων WordPress είναι η πλέον διαδεδομένη υπηρεσία για την διαχείριση περιεχομένου στο διαδίκτυο. Η IPS έχοντας μακροχρόνια εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδων επιλέγει να υλοποιήσει έργα με την εφαρμογή διαχείρισης ανοικτού κώδικα WordPress. Γιατί πολύ απλά το WordPress είναι η πλέον δημοφιλής πλατφόρμα παγκοσμίως.

Κατασκευή ιστοσελίδων

Κατασκευή ιστοσελίδων WordPress στην Θεσσαλονίκη από έμπειρους developers.

Γιατί WordPress:

 • Γιατί το WordPress είναι το No1 CMS παγκοσμίως σε αριθμό εγκαταστάσεων με τεράστια βιβλιογραφία, ποικιλία εργαλείων και κοινότητα προγραμματιστών που διαρκώς το ενημερώνει και το εξελίσσει.
 • Υπάρχουν χιλιάδες έτοιμες σχεδιάσεις themes με ενσωματωμένες λειτουργίες για να επιλέξει κανείς. Επιπλέον, με την ενσωμάτωση builder κάθε σχεδίαση μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το περιεχόμενο. Έτσι κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο στο εικαστικό κομμάτι της παρουσίασης. Η ευελιξία αυτή είναι ένας βασικός λόγος που προτιμούμε την κατασκευή ιστοσελίδων WordPress.
 • Υποστηρίζει ικανοποιητικά πολυγλωσσικότητα ενώ άλλες λύσεις ανοικτού κώδικα έχουν συχνά προβλήματα σε αυτό.
 • Διαθέτει πλέον πιο εύχρηστο περιβάλλον διαχείρισης που βελτιώνεται ακόμα περισσότερο με κάποιον builder ή drag & drop editor.
 • Υπάρχουν ικανοποιητικά πρόσθετα WordPress plugins για ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Η τεράστια κοινότητα που ασχολείται με την ανάπτυξη plugins έχει λύσεις για κάθε σύγχρονη απαίτηση.
 • Υπάρχουν ικανοποιητικά plugins για την βελτιστοποίηση του περιεχομένου για καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης (SEO).
 • Υπάρχουν ικανοποιητικά plugins για την ασφάλεια ενός site.
 • Το WordPress μπορεί να δεχτεί plugin για συμμόρφωση με τις διαδικασίες του GDPR.
 • Επιλεγμένα themes μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές του προτύπου WCAG 2.00 AA για προσβασιμότητα από ΑΜΕΑ.
 • Υπάρχουν χιλιάδες υποδομές φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο για την φιλοξενία WordPress site.
 • Όλες οι γνωστές μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την κατασκευή ιστοσελίδων WordPress και όλες τις τεχνολογίες που εφαρμόζονται σε αυτό. Η προτίμηση τους τα τελευταία έτη στο WordPress είναι ολοφάνερη.

Από απλά WordPress site έως σύνθετα έργα

Οι προγραμματιστές μας μπορούν να υλοποιήσουν από μία απλή εταιρική παρουσίαση στο διαδίκτυο, μια εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου έως πολύπλοκα projects. Η κατασκευή ιστοσελίδων WordPress είναι σοβαρή και απαιτητική εργασία. Με το WordPress μπορούν να υλοποιηθούν ακόμα και σύνθετα έργα που αφορούν διασυνδέσεις με άλλα συστήματα. Αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής δημιουργούμε εύχρηστες, γρήγορες και ασφαλείς εφαρμογές για κάθε επιχειρησιακή ανάγκη. Κατασκευάζουμε σύγχρονα website / eshop και δίνουμε έμφαση στη λειτουργικότητα αλλά και στην εύκολη επεκτασιμότητα της κάθε εφαρμογής, καθώς οι ανάγκες συχνά αλλάζουν με το χρόνο.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των web εφαρμογών είναι ότι είναι μόνιμα διαθέσιμες, όλο το 24ωρο από οποιονδήποτε υπολογιστή, tablet ή κινητό διαθέτει σύνδεση στο Internet, μπορεί να γίνει σε αυτά ενσωμάτωση νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά και δεν εξαρτώνται από το λειτουργικό σύστημα του κάθε υπολογιστή (Windows, Mac, Linux).

Η κατασκευή ιστοσελίδων στη σύγχρονη εποχή

Τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η κατασκευή ιστοσελίδων WordPress προσδίδει σε κάθε νέα εγκατάσταση προσαρμοστικότητα, ποικιλομορφία, ταχύτητα προσαρμογής και όλα τα απαραίτητα εφόδια. Ειδικά στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή όπου το Internet αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής και πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας. Η κατασκευή website ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος για πολλούς είναι η μοναδική διέξοδος προβολής και αύξησης πωλήσεων. Από εναλλακτική διαφήμιση το διαδίκτυο αποτελεί πλέον απαραίτητο εργαλείο για άντληση ρευστότητας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ WORDPRESS

Πως ξεκινά η κατασκευή ιστοσελίδας σε WordPress

Αρχικά θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας, είτε τηλεφωνικά είτε με τηλεδιάσκεψη, για να συζητήσουμε μαζί τους στόχους του όλου εγχειρήματος. Η έδρα μας βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη όμως λόγω του ότι εργαζόμαστε μέσω Internet μπορούμε να εξυπηρετήσουμε κάθε περιοχή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι δια ζώσης επαφές έχουν περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες λόγω COVID.

Σύμφωνα με την μεθοδολογία που ακολουθούμε, για την κατασκευή ιστοσελίδων WordPress πρέπει πρωτίστως να αποσαφηνιστεί με ακρίβεια ο σκοπός του έργου. Να καταγραφεί το “τι προσπαθεί να πετύχει η εταιρίας σας” μέσω μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο. Κατόπιν να δούμε μαζί το υλικό που έχετε ήδη ετοιμάσει και το κατά πόσο αυτό είναι κατάλληλο για μια τέτοιου είδους ηλεκτρονική παρουσίαση. Γνωρίζοντας λοιπόν τους στόχους, τα χαρακτηριστικά του κοινού που θα στοχεύσετε και τις σχεδιαστικές προτιμήσεις σας θα προτείνουμε κάποιο από τα έτοιμα, δημοφιλή και αξιόπιστα themes που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο ειδικά για WordPress.

Αμέσως μόλις έχουμε έγκριση σχεδίασης προχωράμε στην εγκατάσταση και αρχική παραμετροποίηση του WordPress theme και ανάλογα με την αρχική συμφωνία ενημερώνουμε το site με το περιεχόμενο που θα μας παραδοθεί. Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του theme που θα επιλέξετε και το πλήθος του περιεχομένου που θα πρέπει να εισαχθεί στο site.

Κατασκευή ιστοσελίδων - 3 σημαντικά στάδια

Υποστήριξη και αναβαθμίσεις WordPress

Κάθε εγκατάσταση WordPress θα πρέπει να συνοδεύεται από ετήσιο πακέτο τεχνικής υποστήριξης από την εταιρία μας ώστε να είναι δυνατή η διαρκής φροντίδα των απαραίτητων ενημερώσεων για τον πυρήνα αλλά και για όσα πρόσθετα έχουν εγκατασταθεί. Το WordPress ως ανοικτό λογισμικό έχει περισσότερες και συχνότερες απαιτήσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Οι εγκαταστάσεις WordPress ως self-hosted website λειτουργούν καλύτερα σε Linux hosting με κατάλληλες προδιαγραφές, για το σκοπό αυτό διαθέτουμε VPS και dedicated server σε διάφορες χώρες (Γερμανία, Φιλανδία, Αγγλία, ΗΠΑ και φυσικά Ελλάδα). Παρέχεται επίσης επιπρόσθετα η υπηρεσία CDN για site που απαιτούν καλύτερους χρόνους απόκρισης παγκόσμια.

Για κατασκευή ιστοσελίδων WordPress καλέστε μας στο 231.231.5319 (Θεσσαλονίκη). Θα χαρούμε να συζητήσουμε κάθε λεπτομέρεια και να επιλέξουμε μαζί τους βέλτιστους τρόπους προβολής της επιχείρησης σας.

Συχνές ερωτήσεις για κατασκευή ιστοσελίδων

Ερωτήσεις
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η κατασκευή μιας ιστοσελίδας;

Όταν υπάρχει έτοιμο φωτογραφικό υλικό και κείμενα ένα σοβαρό και επαγγελματικό website χρειάζεται από μία (1) εβδομάδα έως έναν (1) μήνα για να ολοκληρωθεί η κατασκευή και η αρχική εγκατάσταση. Εξαρτάται από το πλήθος των άρθρων και τον χρόνο επεξεργασίας του υλικού (επεξεργασία εικόνων, video, κειμενογράφηση, μεταφράσεις) και τυχόν αναμονές για τεχνικούς λόγους (κατοχύρωση domain name, προετοιμασία χώρου φιλοξενίας, απόκτηση SSL, ενεργοποίηση default email account).

Τι υλικό πρέπει να προετοιμάσει κανείς πριν ξεκινήσει η κατασκευή της ιστοσελίδας;

Ό,τι προορίζεται να προβληθεί προς το κοινό της επιχείρησης με σκοπό την προσέλκυση νέων πελατών αλλά και την ισχυροποίηση της θέσης της εταιρείας στην αγορά. Πριν από οποιαδήποτε συγκέντρωση και επεξεργασία του υλικού προώθησης θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα λεπτομερές πλάνο που να ικανοποιεί τα άμεσα σχέδια της επιχείρησης για το διαδίκτυο. Έχοντας προσδιορίσει τους στόχους μπορείτε να αναζητήσετε τις πηγές σας (υλικό από προμηθευτές) ή ακόμα καλύτερα να δημιουργήσετε πρωτογενές περιεχόμενο με δικά σας κείμενα και φωτογράφιση. Το πρωτογενές περιεχόμενο προτιμάται τόσο από τους επισκέπτες ενός website όσο και από τις μηχανές αναζήτησης. Αν δεν έχετε έτοιμο υλικό για το περιεχόμενο του website σας μπορούμε να αναλάβουμε την προετοιμασία, την επεξεργασία και την αρχική ενημέρωση. Καλέστε μας για μια πρώτη συζήτηση και κατευθύνσεις ώστε να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο με κάποιο οικονομικό πακέτο υπηρεσιών μας.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας;

Ένα σύγχρονο, επαγγελματικό και αποδοτικό website μπορεί να ξεκινά από τα 750 € + ΦΠΑ και μπορεί να φτάσει έως και τα 2500 € + ΦΠΑ, ανάλογα με τον χρόνο που θα απαιτηθεί για όλες τις επιμέρους υπηρεσίες που τελικά θα χρειαστούν. Αν για παράδειγμα χρειαστεί να γίνει ενημέρωση του περιεχομένου από τους κατασκευαστές τότε το κόστος ανεβαίνει ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που θα απαιτηθούν. Για να προσδιοριστεί επακριβώς το κόστος θα πρέπει εξ αρχής να παρουσιαστεί το περιεχόμενο, να προϋπολογιστεί ο χρόνος που απαιτείται για να περαστεί στο website και να εκτιμηθεί επίσης ο χρόνος εκπαίδευσης των διαχειριστών που στη συνέχεια θα αναλάβουν την ενημέρωση των μελλοντικών άρθρων ή προϊόντων.

Γιατί χρειάζεται κάποιος επαγγελματίας αφού το WordPress είναι ανοικτό λογισμικό;

Γιατί όσο κι αν γνωρίζει κανείς το τεχνικό κομμάτι, η κατασκευή ιστοσελίδας είναι ένα σύνθετο έργο που απαιτεί την συνδυασμένη γνώση του διαδικτυακού marketing, των πωλήσεων, της γραφιστικής και της διαφήμισης. Στην IPS τα στελέχη μας έχουν εμπειρία από το 1996, από τις απαρχές δηλαδή του Ελληνικού Internet και έχουν κατασκευάσει χιλιάδες website. Η εμπειρία και η συσσωρευμένη γνώση βοηθά και δίνει λύσεις στα όποια θέματα έχει να αντιμετωπίσει κανείς στην αρχή της δραστηριοποίησης στο διαδίκτυο. Η επιτυχία είναι δεδομένη μόνο όταν υπάρχει σωστή καθοδήγηση και οργάνωση.

Πότε αρχίζει να είναι αποδοτική μια ιστοσελίδα;

Ένα website συνήθως αρχίζει να είναι αποδοτικό μετά από τους πρώτους έξι (6) μήνες λειτουργίας του. Ο χρόνος αυτός δεν είναι απόλυτος αλλά σχετικός και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες κυρίως όμως εξαρτάται από το κατά πόσο μια επιχείρηση έχει “πάρει στα σοβαρά” μια τέτοια επένδυση. Μια ιστοσελίδα λοιπόν αποδίδει το συντομότερο όταν:

 1. έχει σωστό, λογικό προκαθορισμένο στόχο
 2. έχει τους απαιτούμενους πόρους για να συντηρηθεί
 3. έχει το κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό για την διαχείριση της
 4. έχει μια διοίκηση που πιστεύει στο Internet και την δυναμική του
 5. έχουν ακολουθηθεί όλες οι οδηγίες και οι συστάσεις του web marketeer
 6. έχει σοβαρούς και έμπειρους συνεργάτες στο τεχνικό κομμάτι

Η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας δεν είναι αεροδιαστημική τεχνολογία και η λειτουργίας της δεν απαιτεί μεταπτυχιακά. Είναι κάτι το εφικτό και όπως αποδεικνύεται σήμερα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο δουλειάς. Χρειάζεται απλή λογική, διαύγεια, όρεξη για δουλειά και στοιχειώδη αισθητική για να αναλάβει κάποιος την λειτουργία και ενημέρωση ενός website. Στην IPS φροντίζουμε για όλα τα υπόλοιπα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για κατασκευή ιστοσελίδας WordPress συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας για να συζητήσουμε κάθε λεπτομέρεια πριν την αποστολή γραπτής προσφοράς.

ΓΚΠΔ - GDPR

9 + 2 =