Σχεδίαση Ιστοσελίδων

Αρχική 5 Υπηρεσίες 5 Γραφιστική Σχεδίαση 5 Σχεδίαση Ιστοσελίδων

Ανακαλύψτε πως η σχεδίαση ιστοσελίδων WordPress διαφέρει από άλλες λύσεις. Η σχεδίαση μιας ιστοσελίδας, όντας μέσα στο πλαίσιο που επιτρέπει ένα σύγχρονο WordPress theme, είναι καθοριστική για την επιτυχία του site. Το εικαστικό αποτέλεσμα έχει άμεση επίπτωση (θετική ή αρνητική) στο κοινό που την επισκέπτεται και μέσω αυτής γνωρίζει την επιχείρησή σας.

Ασφαλώς κάθε σύγχρονη σχεδίαση ιστοσελίδας πρέπει να ακολουθεί τις υποδείξεις του responsive design ώστε η ιστοσελίδα να προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης του χρήστη. Η σχεδίαση ιστοσελίδων πλέον αφορά περισσότερο σχεδιάσεις για mobile συσκευές (smartphones, tablet), αλλά παράλληλα οφείλει να καλύπτει αναλύσεις και σταθερούς υπολογιστές (desktop) ή μεγαλύτερες οθόνες όπως αυτές των σύγχρονων έξυπνων τηλεοράσεων (smart TV) που διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

“Αναλαμβάνουμε σχεδίαση ιστοσελίδων WordPress, διαμόρφωση theme layout, custom παραμετροποίηση, ενημέρωση περιεχομένου, ανάλογα με τις απαιτήσεις σχεδίασης ενός έργου.”

Στάδια Σχεδίασης Ιστοσελίδων

1. Ανάλυση επιθυμητών στόχων

Πριν από κάθε σχεδίαση ιστοσελίδων πρέπει να γνωρίζουμε τι θέλουμε να πετύχουμε.

Αναλύουμε τον τρόπο λειτουργίας κάθε επιχείρησης και σχεδιάζουμε μαζί νέους τρόπους και διαδικασίες που αξιοποιούν τις δυνατότητες που δίνει μια διαδικτυακή παρουσία.

2. Καταγραφή υλικού

Χρησιμοποιούμε στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας και υλικό που μας παραδίδεται από την επιχείρηση.

Και αν δεν υπάρχει πρωτογεννές υλικό μπορούμε να το δημιουργήσουμε.

3. Επιλογή layout

Επιλέγουμε από αξιόπιστα και δοκιμασμένα WordPress themes το layout που ικανοποιεί καλύτερα τους επιθυμητούς στόχους.

Εμπλουτίζουμε τις δυνατότητες του theme με αξιόπιστα plugins που ενισχύουν την λειτουργικότητα και τις επιδόσεις του site.

4. Σχεδίαση site

Σχεδίαση των επιμέρους στοιχείων του layout ώστε να συμβαδίζει με την εταιρική ταυτότητα κάθε επιχείρησης.

Ο συνδυασμός των εταιρικών χρωμάτων, των φωτογραφιών και των κειμένων να εμπλουτίζουν ένα επαγγελματικό layout δίνει τελικά ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Προαπαιτούμενα για σωστή σχεδίαση ιστοσελίδων

Στις αρχές του Internet η σχεδίαση μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος ήταν συνήθως υπόθεση ενός web designer. Σήμερα η σχεδίαση ενός μοντέρνου, λειτουργικού και ανταγωνιστικού δικτυακού τόπου με το κατάλληλο UI προϋποθέτει:

 • τη συνεργασία του τμήματος marketing κάθε εταιρείας, 
 • αναλυτή περιεχομένων,
 • έμπειρο κειμενογράφο,
 • τον γραφίστα που έχει σχεδιάσει την εταιρική ταυτότητα,
 • έμπειρους και ικανούς προγραμματιστές που να μπορούν να παραμετροποιήσουν το λογισμικό σε αρμονία με την σχεδίαση για να προσδώσουν την απαιτούμενη λειτουργικότητα.

Η σχεδίαση ιστοσελίδων σε WordPress δεν έχει όρια

Στο WordPress υπάρχουν όλα εκείνα τα εργαλεία για να μετασχηματίσει κανείς μια αρχική ιδέα από το χαρτί σε κώδικα και κατόπιν σε λειτουργική και εντυπωσιακή σχεδίαση ιστοσελίδας που προσαρμόζεται ανάλογα με την συσκευή του επισκέπτη.

Η σχεδίαση ιστοσελίδων σε WordPress κυριολεκτικά δεν γνωρίζει όρια αφού μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Τόσο η πληθώρα των έτοιμων themes όσο και η παραμετροποίηση μέσω κάποιου αξιόπιστου και εύχρηστου builder μπορούν να απογειώσουν το περιεχόμενο και να αποδώσουν μια ξεχωριστή σχεδίαση ιστοσελίδας που πραγματικά θα αποδίδει.

Η σωστή διαμόρφωση του layout είναι παράγοντας επιτυχίας

Ένα WordPress theme μπορεί να παραμετροποιηθεί σε τέτοιο βαθμό και να εμπλουτιστεί με στοιχεία σχεδίασης που θα το διαφοροποιούν εντελώς από το αρχικό πρότυπο. Όπως είναι κάθε άνθρωπος ξεχωριστός και διαφορετικός, το ίδιο ισχύει και για κάθε επιχείρηση. Γι’ αυτό και θα πρέπει να ξεχωρίσει με μια διαφορετική σχεδίαση ιστοσελίδας. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και η διαφορετικότητα του site είναι αυτά που θα προσελκύσουν το κοινό και θα αποτυπώσουν στην μνήμη του το εταιρικό brand.

Σχεδίαση Ιστοσελίδων

Σχεδίαση ιστοσελίδων WordPress

Φροντίζουμε ώστε κάθε σύχρονο site να παρέχει:

 • εικαστικά προσεγμένο UI
 • ευχάριστη εμπειρία πλοήγησης
 • ταχύτητα & λειτουργικότητα
 • ενίσχυση αξιοπιστίας στο brand
 • ενίσχυση customer loyalty

Στην IPS μπορούμε να εγγυηθούμε τη σχεδίαση ιστοσελίδων με μοναδικά λειτουργικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα συμβαδίζουν με το εταιρικό προφίλ. Εφόδια μας είναι πάντα η πολυετής εμπειρία, οι γνώσεις και η αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών.

Έχετε απορίες; Έχουμε απαντήσεις!

Ποια σχεδίαση είναι κατάλληλη για την ιστοσελίδα της εταιρείας μου;

Υπάρχουν χιλιάδες πρότυπα σχεδίασης (themes) τα οποία εξετάζουμε και αξιολογούμε έχοντας την εμπειρία και τις ειδικές γνώσεις. Τα επιλεγμένα themes έχουν και αυτά εκατοντάδες πρότυπα layout που μπορούν να τροποποιηθούν εφόσον χρειαστεί. Όλα όμως ακολουθούν το περιεχόμενο που έχει στην διάθεση της κάθε εταιρεία (κείμενα, φωτογραφίες, video) και απαρτίζουν όσα θέλει να προβάλει στο διαδίκτυο. Το περιεχόμενο είναι καθοριστικό καθώς αυτό πρέπει να προσαρμοστεί σε μια σύγχρονη σχεδίαση που πλησιάζει καλύτερα στο ύφος που ακολουθεί η συνολική εταιρική ταυτότητα. Άλλες φορές πάλι μια εντυπωσιακή σχεδίαση μπορεί να είναι ο οδηγός για την δημιουργία του κατάλληλου περιεχομένου.
Κατάλληλη λοιπόν είναι η σχεδίαση που μπορεί να υποστηρίξει αξιοπρεπώς το περιεχόμενο που έχει ήδη έτοιμο ή ετοιμάζει κάθε επιχείρηση.

Σχεδίαση ιστοσελίδων που αποτυπώνουν την πραγματικότητα

Αρχικά, σκεφτείτε όπως οι πελάτες σας. Θα θέλατε η σχεδίαση της ιστοσελίδας σας να παρουσιάζει κάτι ψεύτικο, παραπάνω από αυτό που είναι και από αυτό που μπορεί η εταιρεία σας; Αν δείξετε εγκαταστάσεις άλλων και χώρους γραφείων με εικόνες κατεβασμένες από το Internet πιστεύετε ότι οι πελάτες θα αντιδράσουν με χιούμορ όταν ανακαλύψουν την απάτη; Πόσο αξιόπιστοι θα φανείτε τότε;

Η σχεδίαση μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας πρέπει να παρουσιάζει την εταιρεία “σαν αυτή να είναι στην καλύτερη της μέρα”! Σίγουρα κάποια στοιχεία θα ωραιοποιηθούν σε κάποιο βαθμό, χωρίς όμως να φτάνουμε στην υπερβολή και σίγουρα χωρίς να υποσχεθούμε κάτι ψεύτικο στους επισκέπτες του site. Η έντιμη προσέγγιση στην σχεδίαση και η αισθητική που είναι πιο κοντά στο κοινό σας θα καταφέρουν να προσελκύσουν τους πελάτες που θέλετε. Τα χαρακτηριστικά αυτά θα εκτιμηθούν χτίζοντας μακροχρόνιες συνεργασίες με αφοσιωμένους πελάτες. Στα WordPress sites η σχεδίαση μπορεί να αναβαθμιστεί εικαστικά όταν αναβαθμιστεί και το περιεχόμενο που παρουσιάζεται (φωτογραφίες, video, κείμενα, call to action).

Ακόμα και μια ελλιπής εταιρική εγκατάσταση με την κατάλληλη φωτογράφηση και τα κατάλληλα κείμενα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβληθεί μια εταιρεία που γνωρίζει πολύ καλά την θέση της στην αγορά και έχει όνειρα και στόχους για το που θέλει να φτάσει. Η σχεδίαση ιστοσελίδων με το έμπειρο μάτι και την τεχνογνωσία της IPS μπορεί να αναδείξει τα θετικά κάθε επαγγελματία και κάθε επιχείρησης.

Πόσο χρόνο απαιτεί συνήθως η σχεδίαση ενός site;

Ο χρόνος σχεδίασης και διαμόρφωσης layout διαφέρει σε κάθε έργο που αναλαμβάνουμε. Δύο παράγοντες είναι αυτοί που επηρεάζουν:

 1. ο χρόνος παράδοσης του βασικού υλικού (το λογότυπο σε ηλεκτρονική μορφή, δείγματα από πρόσφατα έντυπα της εταιρείας, κάποιων αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών εγκαταστάσεων και προϊόντων της) καθώς και
 2. η πολυπλοκότητα των ρυθμίσεων παραμετροποίησης.

Το πρώτο απαιτεί περισσότερο χρόνο αφού συνήθως το site είναι η αφορμή για την δημιουργία του πρωτογεννούς υλικού και την αιτία για να οργανωθεί το ανάλογο περιεχόμενο. Σε αυτό το σημείο αν δεν υπάρχει έτοιμο κατάλληλο λογότυπο, φωτογραφίες εγκαταστάσεων ή δημοφιλών προϊόντων, μπορούμε να αναλάβουμε εμείς στην IPS την δημιουργία τους.

Οι ρυθμίσεις απαιτούν συνήθως μερικές ώρες έως μερικά 24ωρα αν πρόκειται για σύνθετες εγκαταστάσεις (συστήματα κρατήσεων, πληρωμών, διασύνδεση με άλλα συστήματα, κ.α.). Πρέπει λοιπόν να προβλεφθεί κάθε στοιχείο στην σχεδίαση ώστε να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο και παράλληλα εύχρηστο περιβάλλον. Ένα σύγχρονο site μπορεί να αποκτήσει την σχεδιάση που αρμόζει στην επιχείρηση μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Ο υπόλοιπος χρόνος μέχρι την τελική παράδοση του έργου αφορά την εκπαίδευση των διαχειριστών και την ενημέρωση του περιεχομένου.

Σε κάθε στάδιο του έργου η IPS είναι πάντα δίπλα σας για να βοηθήσει όπου χρειαστεί και να δώσει λύσεις.