Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO

Αρχική 5 Υπηρεσίες 5 Digital Marketing 5 Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO

Αναλαμβάνουμε την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO) και ηλεκτρονικών καταστημάτων μετά από καταγραφή, αξιολόγηση και οριοθέτηση των στόχων που έχει κάθε επιχείρηση. Διεκδικήστε τις πρώτες θέσεις κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης και βγείτε μπροστά από τον ανταγωνισμό.

SEO

Γιατί η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι απαραίτητη

Κάθε επιχείρηση που έχει ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα έχει ως στόχο να αξιοποιήσει το διαδίκτυο ως μέσο για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες, αυξάνοντας έτσι την κερδοφορία της. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι μια διαδικασία που ενισχύει την αποτελεσματικότητα κάθε αυτόνομης παρουσίας στο διαδίκτυο (site σε εταιρικό domain name). Όσα site έχουν αναλυθεί και τροποποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες βελτιστοποίησης ιστοσελίδων που υπαγορεύουν οι μηχανές αναζήτησης κερδίζουν διπλά. 

Αρχικά, γιατί μέσα από όλη αυτή την διαδικασία γίνεται πιο κατανοητό και εργονομικό ένα site, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία του επισκέπτη σε αυτό. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων είναι μια καλή αφορμή για επανεξέταση του περιεχομένου και καλύτερη οργάνωση. Η σωστή κατηγοριοποίηση των προϊόντων και των υπηρεσιών, η τμηματοποίηση της πληροφορίας, η ξεκάθαρη παρουσίαση της εταιρείας με ποικίλο και αναλυτικό περιεχόμενο (προσεγμένα κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, γραφικά), τα στοιχεία επικοινωνίας και οι φόρμες αλληλεπίδρασης με το κοινό είναι μερικά από τα στοιχεία του site που αναλύονται με ειδικό λογισμικό και αναδιαμορφώνονται ώστε να είναι κατανοητά τόσο στους επισκέπτες (βέλτιστο UI) όσο και στα αυτόματα bot των μηχανών αναζήτησης.

Η δεύτερη όμως και πιο σημαντική ωφέλεια που προκύπτει με την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι ότι αυξάνεται σημαντικά η απόδοση της επένδυσης ROI (Return on Investment) σε σχέση με άλλους τρόπους προώθησης ενός site. Σε κάποιες περιπτώσεις η ROI που προκύπτει από SEO είναι πολλαπλάσια από άλλες διαδικτυακές διαφημιστικές δαπάνες ή αυτές σε πιο παραδοσιακά μέσα. Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO έχει μάλιστα μακροχρόνια διάρκεια σε αντίθεση με τις PPC (Pay Per Click) διαφημιστικές καμπάνιες συγκεκριμένου χρονικού εύρους (πχ. 10ήμερο προσφορών, Black Friday, κλπ). Είναι λοιπόν πιο αποδοτικό ένα site που έχει εφαρμόσει όλες τις διαθέσιμες αλλαγές SEO και έχει κατακτήσει ποσοτικά και ποιοτικά καλύτερη κατάταξη από τον ανταγωνισμό.

Τι κερδίζει η σύγχρονη επιχείρηση από το SEO

N

Περισσότερους πελάτες χωρίς να δαπανά συνεχώς επιπλέον χρήματα γι’ αυτό.

N

Καλύτερα στοχευμένο και έτοιμο κοινό ώστε να μην χάνει χρόνο.

N

Φήμη και αναγνωρισιμότητα, ενισχύοντας το brand.

N

Αύξηση των πωλήσεων, του τζίρου και της κερδοφορίας.

Ποια είναι η διαδικασία για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO)

Εξειδικευμένοι σύμβουλοι SEO θα συζητήσουν μαζί σας κάθε λεπτομέρεια και θα επιλέξουμε μαζί τις επιμέρους υπηρεσίες που απαιτούνται. Αναλαμβάνουμε την αναβάθμιση site, την εκπαίδευση του προσωπικού, την αλλαγή περιεχομένου, την συγγραφή κειμένων, την βελτιστοποίηση του κώδικα και των υποδομών φιλοξενίας, την ανάλυση του ανταγωνισμού και ότι επιπλέον χρειαστεί από ένα σύνολο διακοσίων (200) και πλέον παραμέτρων που επηρεάζουν την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Φροντίζουμε πάντα ώστε να είναι αποδοτικές οι διεργασίες του SEO για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η βελτιστοποίηση πραγματοποιείται αρχικά από εμάς και συντηρείται εν μέρη από το εκπαιδευμένο προσωπικό κάθε επιχείρησης με την βοήθεια και την συμβουλευτική καθοδήγηση της IPS σε συνδρομητική βάση.

Το περιεχόμενο είναι το πιο σημαντικό

Το περιεχόμενο ο πιο σημαντικός παράγοντας SEO

Για την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων ασχολείται ένας ολόκληρος κλάδος και γράφονται καθημερινά χιλιάδες άρθρα. Όλοι και όλα προσπαθούν να ανακαλύψουν και να εξηγήσουν τους παράγοντες κατάταξης που ορίζουν οι μηχανές αναζήτησης, με στόχο να επιτύχουν υψηλότερη θέση κατάταξης. Η εμφάνιση μεταξύ της πρώτης σελίδας των αποτελεσμάτων σίγουρα προϋποθέτει τακτικές SEO αλλά τον μεγαλύτερο ρόλο κατάταξης έχει το περιεχόμενο.

Ένας διαδικτυακός τόπος για να επιτύχει πρέπει να παρουσιάζει περιεχόμενο που να αποπνέει:

  1. Τεχνογνωσία (Expertise) ή αλλιώς πολύ καλή εξειδικευμένη γνώση ενός αντικειμένου,
  2. Αυθεντία (Authoritativeness), τόση που να αναγνωρίζεται από άλλες μετρήσιμες και δημοφιλείς πηγές (backlinks & popularity) και
  3. Αξιοπιστία (Trustworthiness), τόσο από την εμφάνιση του site και την γενική εμπειρία του επισκέπτη (UX) όσο και από μια σειρά βασικών στοιχείων και τεχνικών χαρακτηριστικών που αφορούν την φιλοξενία του site. Ειδικά όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός στις πρώτες θέσεις κατάταξης.

Οι πρακτικές SEO βελτιστοποίησης ιστοσελίδων χρειάζονται μέθοδο

Η κατάταξη στις γνωστές μηχανές αναζήτησης (Google, Bing) καταγράφεται αρχικά για όλες τις λέξεις / φράσεις κλειδιά που στοχεύει η επιχείρηση και μετά την βελτιστοποίηση λαμβάνονται reports σε τακτά χρονικά διαστήματα. Χρησιμοποιούμε ειδικό λογισμικό στο οποίο παρέχεται πρόσβαση ώστε να μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα με όλες τις μεταβολές για κάθε λέξη ή φράση κλειδί. Για να ξεκινήσει να αποδίδει η υπηρεσία βελτιστοποίησης SEO απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Οι στόχοι συνήθως επιτυγχάνονται σε μερικές ημέρες έως και τρεις (3) μήνες αργότερα, ανάλογα με την επισκεψιμότητα ενός site και τον ανταγωνισμό που αυτό έχει. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται απόλυτα από τη συμμόρφωση στους κανόνες και τις υποδείξεις της εταιρίας μας.

Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση SEO

Η εκπαίδευση των στελεχών κάθε επιχείρησης περιλαμβάνει:

  • την ορθότερη χρήση των κειμένων ώστε να καταγράφονται σωστά οι λέξεις / φράσεις κλειδιά από τις μηχανές αναζήτησης ενώ παράλληλα τα βελτιστοποιημένα κείμενα να διαβάζονται ευχάριστα από τους επισκέπτες,
  • την διαμόρφωση του τρόπου παρουσίασης στην ιστοσελίδα ώστε να δίνονται τμηματικά οι πληροφορίες (φωτογραφίες, κείμενα, video, podcast, infographics, κ.α.) με τον καλύτερο και πιο εργονομικό τρόπο,
  • τις βέλτιστες προωθητικές ενέργειες που πρέπει να υλοποιήσει στο μεσοδιάστημα η επιχείρηση στο διαδίκτυο (ανάλογα με το αντικείμενο εργασιών, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες) και τέλος
  • την συμβατική διαφήμιση που ποτέ δεν την απορρίπτουμε ως κανάλι προσέλκυσης υποψήφιων πελατών.

Όπως προαναφέραμε υπάρχουν εκατοντάδες παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη, τόσο διαδικτυακοί όσο και κλασικοί εμπορικοί λόγοι. Οι κανόνες SEO ενδέχεται να αλλάξουν κατά τη διάρκεια μιας καμπάνιας προώθησης. Στην IPS ενημερωνόμαστε έγκαιρα και προσαρμοζόμαστε σύμφωνα πάντα με νεότερες επικρατέστερες μεθόδους βελτιστοποίησης.

Ένα οικοσύστημα που αλλάζει συχνά

Εξειδικευμένα στελέχη μας παρακολουθούν τις εξελίξεις και σας ενημερώνουν πάντα για ότι καινούργιο προκύψει στους κανόνες των μηχανών αναζήτησης. Οι διαδικασίες βελτιστοποίησης ιστοσελίδων αλλάζουν σύμφωνα με τα μικρά ή τα μεγάλα updates που κατά καιρούς ανακοινώνουν οι γνωστές μηχανές αναζήτησης αλλά και βάσει γνωστών online υπηρεσιών που αναλύουν παράγοντες SEO. Ο κόσμος των μηχανών αναζήτησης είναι ένα οικοσύστημα που αλλάζει συχνά. Στην IPS μπορούμε να τελειοποιήσουμε το περιεχόμενο του site και κάθε τεχνική υποδομή ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO βγείτε μπροστά στις πρώτες θέσεις για ολοένα περισσότερες δημοφιλείς αναζητήσεις, κερδίστε περισσότερο κοινό και αυξήστε τις πωλήσεις σας.

Συχνές ερωτήσεις για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO

Αρκεί ένα καλό design ή ένα εργονομικό site για την επιτυχία στις μηχανές αναζήτησης;

Ένα σύγχρονο site με μοντέρνο design και αναλυτικό περιεχόμενο είναι μια καλή αρχή. Στην IPS αναλαμβάνουμε την κατασκευή WordPress site και WooCommerce eshop που διαθέτουν όλες εκείνες τις προδιαγραφές να δεχτούν βελτιστοποίηση SEO. Η καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης εξαρτάται από τα ανταγωνιστικά site που υπάρχουν δημοσιευμένα στο ίδιο αντικείμενο, οπότε η κατασκευή ενός καλού site από μόνη της δεν αρκεί αν αυτό δεν νικάει τον ανταγωνισμό. Η βελτιστοποίηση SEO με όλες τις συνοδευτικές βοηθητικές διαδικασίες προβολής θα πρέπει να επαναλαμβάνεται για να διατηρηθεί το καλό αποτέλεσμα.

Τι εγγυήσεις δίνονται για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης;

Η υπηρεσία SEO αφορά την προσπάθεια εφαρμογής όλων των απαιτητικών τεχνικών παρεμβάσεων που οδηγούν στην πρώτη θέση. Κανείς σοβαρός επαγγελματίας SEO specialist δεν μπορεί να δώσει κάποιου είδους εγγύηση πρώτης θέσης, αφού μεγάλος αριθμός παραγόντων εξαρτάται από το περιεχόμενο που έχει έτοιμο κάθε επιχείρηση και από την εξωστρέφεια που αυτή έχει (Social media, διαφήμιση, κ.α.). Η υπηρεσία βελτιστοποίησης ιστοσελίδων SEO δεν υποδηλώνει κάποιου είδους εκπροσώπηση ή αντιπροσώπευση των μηχανών αναζήτησης παρά αποτελεί ξεχωριστή υπηρεσία τεχνικού ελέγχου και συμμόρφωσης που εφαρμόζεται από έμπειρους τεχνικούς μας και ειδικούς του Digital Marketing. Για εγγυημένη και άμεση εμφάνιση σε διαφημιστική θέση υπάρχουν ξεχωριστές υπηρεσίες pay per click προώθησης όπως το Google Ads.

Πόσο γρήγορα μπορεί κανείς να δει αποτελέσματα;

Κάθε μηχανή αναζήτησης έχει δικούς της ρυθμούς ενημέρωσης του περιεχομένου της. Για παράδειγμα, στο Google μια λέξη / φράση που δεν έχει υψηλό ανταγωνισμό μπορεί να εμφανιστεί στην πρώτη δεκάδα ακόμα και μέσα σε μερικές ώρες αρκεί το site να έχει τουλάχιστον ικανοποιητική επισκεψιμότητα. Με την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, για ένα σύνολο από λέξεις / φράσεις στα πλαίσια μιας γενικότερης στρατηγικής προώθησης, θα χρειαστούν μερικοί μήνες (1-3) όταν και μόνο όταν σε αυτό το χρονικό διάστημα η επιχείρηση συνδράμει στην βελτίωση της επισκεψιμότητας με διαφήμιση και ενεργή συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα site που δεν έχει καθόλου επισκεψιμότητα μπορεί να χρειαστεί ακόμα και 1-2 χρόνια για να αρχίσει να κατακτά κάποιες θέσεις κατάταξης με μικρή ζήτηση.

Πόσο κοστίζει η βελτιστοποίηση SEO μιας ιστοσελίδας;

Αν υπάρχει σωστό και δομημένο περιεχόμενο εξ αρχής η υπηρεσία SEO έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, οπότε και σταθερό κόστος. Αν απαιτηθούν περισσότερες ώρες εργασίας για την βελτιστοποίηση κειμένων, φωτογραφιών και λοιπού περιεχομένου το κόστος αυξάνει ανάλογα με το μέγεθος του site και την λίστα των λέξεων / φράσεων κλειδιών που στοχεύουμε. Για καλύτερο προϋπολογισμό της δαπάνης SEO γίνεται αρχικά καταγραφή υλικού και προσδιορισμός συνολικού χρόνου.