Καταχώρηση στο Google Maps

Αρχική 5 Υπηρεσίες 5 Digital Marketing 5 Καταχώρηση στο Google Maps

Λίγο πολύ έχουμε όλοι χρησιμοποιήσει το Google Maps για να βρούμε μια διεύθυνση στον χάρτη ή ακόμα και για να δούμε πως είναι μια περιοχή πριν καν φτάσουμε εκεί. Το Google Maps μέσα από χιλιάδες Τοπικούς Οδηγούς (άτομα που συνεργάζονται κατά τόπους) έχει καταχωρήσει ήδη χιλιάδες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, τοποθεσίες και αξιοθέατα ώστε όσοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του να μπορούν να γνωρίζουν τα βασικά για ένα μέρος.

Πως το Google Maps βοηθά μια επιχείρηση

  • Διαθέτει τις βασικές πληροφορίες όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, website και ώρες λειτουργίας άμεσα στους ενδιαφερόμενους. Η πληροφόρηση αυτή είναι πολύτιμη σε ταξιδιώτες αλλά και ντόπιους κατοίκους.
  • Προβάλει τις τοπικές επιχειρήσεις τόσο μέσα από το αντίστοιχο App στο κινητό όσο και στα αποτελέσματα Google Search σε desktop PC. Αν αναζητήσετε πχ. Παπούτσια στο Google θα βγάλει αμέσως κάτω από τους διαφημιζόμενους ένα πλαίσιο χάρτη με τις πρώτες τρεις (3) σχετικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Τα οργανικά αποτελέσματα ακολουθούν μετά τα αποτελέσματα του Google Maps.
  • Δημοσιεύει τις αξιολογήσεις (reviews) των πελατών σας. Αυτό είναι εξαιρετικά πολύτιμο γιατί μια καλή βαθμολογία πάντα βοηθά και όταν οι αξιολογήσεις είναι πάρα πολλές αυτό ενισχύει σημαντικά την φήμη και την αξιοπιστία μιας επιχείρησης που απευθύνεται στην λιανική.
  • Ο μεγάλος αριθμός αξιολογήσεων και η θετική βαθμολογία καταγράφεται από το Google και λαμβάνεται υπόψιν στην κατάταξη των οργανικών αποτελεσμάτων. Η παρουσία μιας επιχείρησης στους Χάρτες του Google ενισχύει την βελτιστοποίηση του site της στις μηχανές αναζήτησης (SEO).

Πως προσθέτω την επιχείρηση μου στο Google Maps

Αν η επιχείριση σας δεν εμφανίζεται ήδη στο Google maps αυτό συμβαίνει γιατί κανένας δεν έχει προσθέσει την τοποθεσία της στον χάρτη. Αυτό μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε χρήστη μέσα από την εφαρμογή Χάρτες στα κινητά και τα tablet ή από την υπηρεσία Google My Business από εσάς. Η τοποθέτηση μιας επιχείρησης στον Χάρτη μέσα από το Google My Business απαιτεί επιβεβαίωση της διεύθυνσης που γίνεται με κωδικό επιβεβαίωσης που αποστέλλεται με το συμβατικό ταχυδρομείο.

Στην IPS μπορούμε να αναλάβουμε την δημιουργία του προφίλ και την καταχώρηση της επιχείρησης σας στο Google Maps. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 231.231.5319 για περισσότερες πληροφορίες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας για να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να δώσουμε απαντήσεις σε όλες τις εταιρείες που σκέφτονται σοβαρά να αποκτήσουν μια αποδοτική παρουσία στο Google Maps.

Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία για την καλύτερη επικοινωνία μας. Η εταιρεία μας εφαρμόζει πάντα τις προδιαγραφές του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

ΓΚΠΔ - GDPR

9 + 1 =