Φιλοξενία ιστοσελίδων WordPress

Το WordPress είναι η πλατφόρμα διαχείρισης ιστοσελίδων (CMS) με το μεγαλύτερο αριθμό εγκαταστάσεων παγκοσμίως. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό αφού είναι το καλύτερο ανοιχτό λογισμικό για αυτό το σκοπό. Το WordPress έχει τεράστια βιβλιογραφία, μεγάλη γκάμα πρόσθετων plugins για να επιλέξει κανείς και μια τεράστια κοινότητα προγραμματιστών που διαρκώς το ενημερώνει και το εξελίσσει.

Τι παρέχουμε για την φιλοξενία ιστοσελίδων WordPress

1. Ασφάλεια

 • Cloudflare & Firewall
  Προστασία του site από την εταιρία Cloudflare (IDS & IPS, firewall) καθώς και από firewall εντός server. Επιπλέον προστασία με Proxy server είναι δυνατή εφόσον απαιτηθεί.
 • Backup με redundancy 10 ημερών
  Καθημερινό auto backup του site, κρυπτογράφηση των δεδομένων και μεταφορά σε δικτυακή τοποθεσία εκτός server.
 • Comodo SSL
  DV SSL από την εταιρία Comodo με εγγύηση 50Κ $.
 • Antivirus
  Antivirus προστασία στον server.

2. Ταχύτητα

 • CDN
  CDN από την Cloudflare για όλα τα στατικά στοιχεία του site. Proxy caching είναι διαθέσιμο αν απαιτηθεί.
 • Server caching
  Caching σε επίπεδο server.
 • Indexing
  Scheduled database indexing σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 • SSD
  SSD σκληροί δίσκοι σε όλους τους servers.

3. Ευελιξία

 • Plesk panel
  Plesk panel για διαχείριση του site σε επίπεδο server.
 • Data centers
  Πακέτα φιλοξενίας σε Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία και Ρωσία.
 • Τεχνική υποστήριξη
  Καθημερινή τεχνική υποστήριξη 9:00 – 17:00. Για 365/24 υποστήριξη απαιτείται ξεχωριστή ετήσια συνδρομή.
 • Δυνατότητα migration
  Δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων σε λογισμικό κλειστού κώδικα active3 CMS που αναπτύσσει η εταιρεία μας από το 1999.

Η φιλοξενία των site που έχουν κατασκευαστεί με WordPress έχει απαιτήσεις που ανάλογα με το κεντρικό theme, τα plugins και το πλήθος του περιεχομένου αυξάνονται σε κάθε εγκατάσταση. Η αρχική εγκατάσταση είναι εύκολη διαδικασία καθώς όλες οι κονσόλες διαχείρισης φιλοξενίας υποστηρίζουν το WordPress και έτσι οι περισσότεροι προτιμούν να ξεκινήσουν από εκεί. Η παραμετροποίηση όμως, η εγκατάσταση του κατάλληλου theme και των plugins διαμορφώνει την ποιότητα τελικά του site. Οι καλές εγκαταστάσεις WordPress με τις κατάλληλες άδειες χρήσεις των επιμέρους λογισμικών είναι αυτές μπορούν να φιλοξενηθούν σε δική μας υποδομή. Επιλέγουμε να μην αναλαμβάνουμε εγκαταστάσεις που δεν συνοδεύονται από τις κατάλληλες άδειες χρήσης για λόγους ασφάλειας. Είναι εύλογο μιας και το WordPress είναι ανοιχτό λογισμικό να ελέγχουμε πλήρως την εγκατάσταση ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο site αλλά και γενικότερα στην υποδομή που το φιλοξενεί, επηρεάζοντας έτσι και άλλες εγκαταστάσεις.

Στάδια φιλοξενίας ιστοσελίδων WordPress

 1. Καταγραφή. Αφορά την καταγραφή των επιμέρους λογισμικών που απαρτίζουν το site
 2. Έλεγχος αδειών χρήσης. Αν κάποιο theme ή plugin χρειάζεται νέα αναβαθμισμένη έκδοση για λόγους ασφάλειας ενημερώνουμε για το κόστος απόκτησης.
 3. Τοποθέτηση του site στο πακέτο φιλοξενίας που έχει συμφωνηθεί. Γίνεται μέτρηση απόδοσης ώστε να ελεγχθούν οι πόροι του πακέτου σε σχέση με τις απαιτήσεις του site.
 4. Ενεργοποίηση αυτόματων ενημερώσεων ή επιλογή αναβαθμίσεων από εξειδικευμένο τεχνικό μας με ετήσιο συμβόλαιο υποστήριξης.

Στην IPS φροντίζουμε κάθε εγκατάσταση φιλοξενίας ιστοσελίδων WordPress να διαθέτει τις καλύτερες προδιαγραφές. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή αν έχετε κάποιες ειδικές απαιτήσεις πάνω στην εγκατάσταση και φιλοξενία του δικού σας WordPress site.